Alles in de buurt

Even een hapje eten. Zomaar of omdat je wat te vieren hebt. Je hoeft hiervoor niet naar het centrum van Ede. OP ENKA komt een restaurant met huiskamersfeer in het oude EHBO-gebouw. Om de hoek van OP ENKA in de Reehorst zit ‘Live Cooking Valentino’ en aan de Parkweg - op een paar minuten loopafstand - zijn er ook diverse restaurants. Rondom diezelfde Parkweg kun je overigens uitstekend terecht voor je dagelijkse boodschappen. Naast twee supermarkten vind je er ook nog diverse kleine winkeliers.

Scholen

Voor basisonderwijs kun je OP ENKA terecht. In het oude kantinegebouw is Basisschool Oranje Nassau gevestigd. Ben je al een stapje verder, dan heb je in de nabije omgeving keuze te over. Behalve goed voortgezet onderwijs bevindt zich op 5 min fietsen van OP ENKA de Christelijke Hogeschool van EDE met een breed assortiment aan gespecialiseerde HBO opleidingen.

Uitstekend bereikbaar

OP ENKA woon je vlakbij bos en centrum, maar ook nabij uitvalswegen en station Ede-Wageningen. De bereikbaarheid is uitstekend. Vanaf OP ENKA rijd je in vijf minuten de A12 op en daarvandaan ben je ook zo op de A30. In de toekomst wordt de bereikbaarheid nog beter. Er liggen plannen voor een directe verbinding tussen Ede-Oost en de A12 en A30. Ook wandel je vanuit OP ENKA straks zo naar het nieuw te bouwen NS station Ede-Wageningen. Vanaf hier ben je met 10 minuten in Arnhem en in circa 20 treinminuten sta je op Utrecht Centraal.

World Food Center

In 2050 moeten we 9 miljard mensen voorzien van gezonde voeding. In het World Food Center (WFC) in Ede werken overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven samen aan oplossingen voor deze voedseluitdaging. In 2021 opent het World Food Center Experience zijn deuren in de Mauritskazerne in Ede.

Veluwe

De Veluwe is een geweldig groot beschermd natuurgebied. Het is de meest populaire vakantiebestemming van Nederland. Hier kun je de Nederlandse big five tegenkomen. Het is een fantastisch afwisselend natuurgebied; zandverstuivingen, mooie bossen en kleurrijke heidevelden. Hier kan je naast rust ook genieten van allerlei culturele hotspots zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo en natuurlijk zijn er allerlei bijzondere culinaire gelegenheden te vinden. En voor de ruiters is er een fantastisch veluwe-trail van maar liefst 360 kilometer. Ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen in de Veluwe.

Jouw unieke fiets beleving

Zoek je liever het groen op? In het prachtig gerenoveerde poortgebouw OP ENKA bevindt zich het grootste test- en fietsshowroom van Nederland. Test dan jouw ideale fiets in het fietsexperience center Alvast een voorproefje? Bekijk het filmpje op YouTube.

Fietsen

De Gemeente Ede heeft de afgelopen jaren veel oude fietspaden van zand en grind over tientallen kilometers vervangen door mooie brede en comfortabele betonnen fietspaden. Deze slingeren zich door bos en heide en gaan eigenlijk heel mooi op in het landschap. De meeste fietspaden liggen langs de populaire knooppuntenroutes. Zo heeft Ede haar prachtigste natuur ontsloten voor fietsers van jong tot oud. Bekijk de mooie routes in de omgeving op de site van Fietsen in Ede.