14 maart 2024
Geplaatst door TeamEnkaEde

Jochem Oskam woont nu op het Kazerneterrein in Ede in een oud pand dat geüpgraded is naar nieuwbouwnormen. Een prachtig huis en toch gaat Jochem verhuizen naar Op Enka. Dat vraagt om uitleg. We bellen Jochem die ons enthousiast meeneemt in zijn verhaal.

Voor mij is het financieel slim om door te stromen naar een ander huis. Maar alleen om financiële redenen verhuizen, is natuurlijk geen optie. Ik moest er wel iets moois voor terugkrijgen. En dat is gelukt!

Klanten ontvangen aan huis

Jochem zocht een huis waar hij zijn klanten thuis kan ontvangen, zonder dat ze door zijn privégedeelte heen hoeven. Daarbij wilde hij in de mooie bosrijke omgeving van Ede blijven. “Toen Op Enka en deze Stadswoning in ‘t Hartogshof mijn pad kruisten, was ik vrij snel verkocht. Dit huis is 165 m2 groot en heeft prachtig grote ramen en een vide waardoor het nog ruimer voelt. Aan de voorzijde maak ik een studio die via de vide verbonden is met de living op de eerste verdieping. Aan de terraszijde komt mijn woonkeuken. Wat ik als autofreak ook heel fijn vind is dat ik mijn eigen afgesloten parkeerplek heb onder het huis. Echt een huis waar je iets bijzonders van kan maken.”

Dat laatste is Jochem wel toevertrouwd, want sinds 2004 heeft hij een bureau voor grafisch ontwerp en interieurdesign: Mood Creations. Voor dit huis heeft hij ook weer fantastische ideeën. “Ik ga spelen met materialen. Enerzijds zoek ik de rauwe randjes op, bijvoorbeeld door beton te laten zien. Warmte en intimiteit creëer ik met dikke kleden, een houten vloer of houten panelen op de wanden, ook fijn voor de akoestiek.”

De bereikbaarheid is dik in orde

Jochem komt oorspronkelijk uit Utrecht. Als ik daar even naartoe wil, ben ik er met de trein in 20 minuten. Dat is net zo lang als dat ik er met de bus over deed om in de binnenstad te komen vanuit Leidsche Rijn. Daarbij zit je hier ook goed als je met de auto op pad moet. Door de nieuwe uitvalswegen naar Bennekom ben ik zo op de A12, A30 en A50. Toen ik de Stadswoning kocht, heb ik zo’n toffe Lacros elektrische vouwfiets gekregen, die ga ik zeker gebruiken als het zover is. 

Nieuw met karakter van toen

De Kazerneterreinen hebben karakter door de oude gebouwen die er staan. Op Enka heeft ook dat authentieke. De oude gebouwen en diverse architectuur knipogen naar de historie van het gebied. Dat vind ik heel leuk om te zien. Straks woon ik vlak bij de Fietser die gevestigd is in een van de oude fabriekshallen. Mooi om te zien hoe dit gebouw geïntegreerd is in de wijk. Straks ga ik er lekker met mijn klanten lunchen. Een ander voordeel van Op Enka is dat de wijk af is als ik er kom wonen. Ik ben ervan overtuigd dat bij oplevering de huizenprijzen van ’t Hartogshof al zijn gestegen. Dat werkt vaak zo met nieuwbouw.

“Dit had ik nog nooit meegemaakt”

Jochem wilde het liefst weer een nieuwbouwhuis kopen, omdat hij het als interieurarchitect graag helemaal naar zijn zin wil maken. “Direct nadat de koop gesloten was, werd een open dag georganiseerd in Homestudio’s. Ik was wel nieuwsgierig en ging kijken. Met een ietwat kritische blik stapte ik binnen. Ik heb vaker nieuwbouw gekocht, maar nog nooit heb ik meegemaakt dat er zo’n grote studio aan het project gekoppeld was waar je alles uit kunt zoeken. Ik was blij verrast door de rijkheid van keuzes en manier waarop ze met je meedenken. Advies had ik niet nodig, maar het was wel heel prettig dat alles wat ik had uitgewerkt op tekening zo netjes werd overgenomen.” 

Nog even wachten

“De bouw schiet al aardig op en als het een beetje meezit, krijgen we eind 2025 de sleutel. Dat is best wel ver weg waardoor ik even twijfelde. Maar toch heb ik het gedaan, want alle seinen stonden op groen. Mijn huis ga ik wel al verkopen en dan heeft mijn makelaar vast wel een tussenoplossing. Ik speel liever op safe.”

Hier doen we het voor

“Als verkoopmanager zijn dit soort verhalen prachtig om te horen”, zegt Stef van ontwikkelaar AM. “We halen alles uit de kast om mooie, duurzame woningen te maken die alles bieden om het de koper naar de zin te maken. Ik heb hier de samenwerking gezocht met diverse partijen om de klant volledige te ontzorgen, zoals ING hypotheken, Homestudios, en Lacros E-bikes. Als dit dan lukt, voel ik blijdschap. Er zijn nu nog maar een paar woningen en appartementen te koop in ’t Hartogshof, dus ik ben benieuwd wie we nog meer blij kunnen gaan maken de komende tijd.”