18 februari 2022
Geplaatst door TeamEnkaEde

Het is nog wat prematuur, maar we zijn zo enthousiast over het idee dat we het graag met je delen. Van de poortdeuren van de 100 jaar oude fabrieksmuur in Op Enka willen we één of meerdere tuintafels gaan maken. Deze gaan we dan onder de kopers van In de Fabriek verloten! Hoe cool is dat, zo’n stuk historie in je achtertuin. Of zou jij hem in huis zetten als je hem wint?

Bas Gipman van AM is projectontwikkelaar van In de Fabriek van Op Enka in Ede. Hij tempert ons enthousiasme met een glimlach. “Ja, het is echt een ontzettend leuk idee en ik hoop ook dat het lukt. We onderzoeken nu de realisatiemogelijkheden. Wordt dus vervolgd.”

Hoe zit het met de restauratie van de fabrieksmuur?
Als we Bas toch spreken, vragen we gelijk even naar de restauratiewerkzaamheden. Hoe gaat het daarmee?

“Van Milt doet de restauratie. Het bedrijf restaureert al bijna 40 jaar met passie voor oude objecten. We zijn blij ze aan boord te hebben. De restauratie gebeurt zorgvuldig. Ze herstellen de gevel waar nodig, zonder het karakter van de muur aan te tasten. Soms mist er bijvoorbeeld een steen, die wordt dan bijgeplaatst. Ook het voegwerk wordt opnieuw gedaan. Verder wordt elke 3e raamopening verder open gezaagd, zodat hier straks een voordeur kan komen.”

Omgevingsvergunning gepubliceerd
Naast de restauratie van de fabrieksmuur is ook de omgevingsvergunning gepubliceerd in de media van Ede.

Bas: “Als alles goed is, hebben we over 6 weken witte rook en is de omgevingsvergunning definitief. Als dan ook het voorverkooppercentage gehaald is, kunnen we de Hoera-brief versturen naar de kopers. Daarin staat dat alle opschortende voorwaarden zijn vervallen en dat we gaan starten met de bouw. De kopers kunnen dit jaar nog naar de notaris en 1 februari 2021 willen we de eerste paal de grond in slaan. Even voor de duidelijkheid: dit is ons streven!”

En jij?
Ken je het project In de Fabriek wel, maar misschien nog niet goed genoeg? Bekijk dan eens de brochure die online beschikbaar is. Dan krijg je gelijk een heel goed beeld van hoe bijzonder dit plan is. In de Fabriek is één van de laatste plannen in Op Enka waar grondgebonden woningen worden verkocht.