17 februari 2022
Geplaatst door TeamEnkaEde

Door Covid-19 zijn we veel meer thuis en bijna iedereen weet nu wat het is om thuis te werken. Sterker nog, veel van ons zijn permanent of voor langere tijd één of meerdere dagen thuis aan het werk. En dat zien we terug in de belangstellenden die zich melden voor In de Fabriek.

erkoopmanager Stef van Berkel licht dit toe: “Nu als gevolg van Covid-19 zoveel wordt thuisgewerkt, merken we dat veel mensen andere eisen stellen aan hun woning en woonomgeving. De kritische blik is natuurlijk verklaarbaar als je meer dan ooit de meeste tijd thuis doorbrengt. We merken dit in de omvang van de vraag naar woningen en de woonwensen veranderen.” Stef spreekt uit ervaring. “Thuiswerken is fijn, want het scheelt reistijd en is duurzaam. Maar als je thuiswerkt is het wel heel prettig als je een goede werkplek hebt waar je geconcentreerd aan de slag kunt.”

De trek uit de stad
Naast de behoefte aan één of twee werkkamers wordt een fijne tuin ook hoger gewaardeerd. En mensen willen weg uit de drukte. “We merken stadsbewoners ruimte en groen belangrijker gaan vinden. Dat zien we ook terug bij de kopers van In de fabriek. De huizen zijn groot genoeg om elkaar niet voor de voeten te lopen, je ruime tuin ligt op het zuiden én je woont hier heerlijk rustig aan de Veluwe. Alle voorzieningen zijn in de buurt en wil je toch naar de grote stad, wandel je naar de trein en sta je met circa 25 minuten op Utrecht Centraal. We zien dan ook kopers uit Utrecht, Arnhem, Rotterdam en zelfs stellen uit Haarlem en Rotterdam die kiezen voor Op Enka. Heel leuk!”

Vaak zijn je maandlasten lager
Vinden mensen het dan niet spannend om nu een huis te kopen, vragen we Stef. “Vast wel. Iedereen is misschien iets voorzichtiger, maar over het algemeen heeft iedereen door de overwaarde op het bestaande huis en de historisch lage rente niet eens zoveel extra maandlasten en dat maakt het heel aantrekkelijk om nu te kopen. Daarbij zien kopers nieuw wonen achter een historische muur wel als een unieke kans. En daar komt nog bij dat je met zo’n duurzame nieuwbouwwoning klaar bent voor de toekomst”!

Dat maakt het huis extra bijzonder
“We hebben trouwens een extra optie bedacht voor de muurwoning type J. Dit  is een uniek huis met een beukmaat van 6,49 meter met de trap in het midden en prachtige hoge plafonds. Het loftgevoel van dit huis spreekt veel mensen aan. De hoge ramen aan de voorzijde beginnen op 1,47 meter. Je kunt nu de hele keuken verhogen met 45 centimeter. De splitlevel die hierdoor ontstaat geeft een speels en ruimtelijk effect aan de begane grond én je kijkt daardoor ook aan de voorzijde mooi naar buiten als je aan de eettafel zit!”

Stand van zaken
Vooruitlopend op de daadwerkelijke bouw is al gestart met de restauratie en reiniging van de 100 jaar oude fabrieksmuur. Dat wordt gedaan met volledig behoud van de authentieke look. De omgevingsvergunning is verstrekt en het zal niet lang meer duren of voldoende woningen zijn verkocht. “Als dat zo is, kunnen we gaan bouwen. We streven ernaar 1 februari 2021 met de bouwwerkzaamheden te starten. Kopers kunnen naar verwachting al eerder voor transport van de grond naar de notaris.” Zij krijgen hiervan bericht.

Wil je meer weten over dit project in Op Enka Ede? Check even het woningaanbod!