16 februari 2022
Geplaatst door TeamEnkaEde

Via via werden Sanne en Sebastiaan op De Conerij geattendeerd. “Is dit wat voor jullie?”, vroeg de man van mijn zus. We keken op internet en waren direct verkocht. We vielen voor het grote 3-laagse hoekhuis. Twee weken later startte de verkoop. Superspannend, want je weet natuurlijk niet of je wordt ingeloot, maar we hadden geluk!”

Blij vertelt Sanne hoe Op Enka straks hun nieuwe thuis wordt en hoe ze daarmee in de voetsporen van familie treden. 

Bekend met Op Enka

"Ja, mijn ouders en zus wonen er al. We kenden de wijk daardoor al. We vinden het een fijne, ontspannen plek. Het is er rustig en mooi. Je woont bij het bos en bent ook zo bij het station, waardoor je zo in Utrecht en Amersfoort zit. Wat ons betreft een goeie plek om op te kunnen groeien. Ja, dit grote huis hebben wij wel met het oog op de toekomst gekocht. We zouden heel graag kinderen willen.” 

Dat voelde gelijk goed!

“Maar goed, we werden ingeloot en mochten op gesprek komen. Dat was het moment dat we steeds enthousiaster werden. Jorik neemt de tijd voor je en hij legt alles heel rustig en duidelijk uit. Hij pushte ook helemaal niet. Dat gaf ons het gevoel dat we in alle vrijheid konden beslissen. Ons vertrouwen groeide daardoor zo, dat we de stap wel wilden maken.“ 

Keuzes maken bij Homestudio’s

“Fijn ook dat je hier een compleet huis krijgt voor je geld”, vertelt Sanne. “De basis is prima en als je het wilt kun je het nog op allerlei manieren upgraden. Daarvoor gaan we binnenkort naar Homestudio’s. We zijn echt heel benieuwd. Het is toch geweldig dat je de woonkamer op ware grootte kan zien en dat je de effecten ervaart van een uitbouw.” 

Het kan snel gaan

Sanne en Sebastiaan woonden al in Ede. Ze hadden alleen maar belangstelling voor nieuwbouw en dan specifiek in Op Enka. “De andere nieuwbouwwijken liggen voor ons minder gunstig, of de prijzen zijn vele malen hoger. Op het moment dat De Conerij ons pad kruiste waren we ons alleen nog maar aan het oriënteren. Gewoon een beetje rondkijken. En dan ineens zie je dit huis, klopt alles, heb je een goed gesprek én ben je eigenaar van een huis. Het ging allemaal heel snel, maar we vinden het fantastisch!” 

Blik op de toekomst

“We kijken er enorm naar uit om onze buren te ontmoeten. Door corona is er nog geen bijeenkomst geweest, maar straks als de bouw start, gebeurt dat wel. Het is zo leuk om met elkaar hier te starten en samen aan een mooie toekomst te bouwen. Dat is één van de voordelen van nieuwbouw.”