15 mei 2018
Geplaatst door TeamEnkaEde

Op 9 mei deed BOEi mee aan een oproep van EFAITH in het kader van het 'Europees jaar van het cultureel erfgoed' en liet een serenade brengen aan de reusachtige schoorsteen van de spinnerij van de ENKA fabriek, Ede. De insteek was in heel Europa anderen op dat moment hetzelfde deden om aandacht te geven aan dit bijzondere erfgoed.

Wilt u een steentje bijdragen?

U kunt ons en het schoorsteenerfgoed helpen door op onze video te stemmen op de EFAITH website. Als u ons helpt winnen mogen we bij dit verhaal het Industriana European Industrial Heritage Label voeren. U vindt de video's hier.  De ENKA video vindt u in het midden, rechts van het label 'Netherlands'. Stemmen kan door op de knop onderaan de pagina te klikken.

#EYCH2018  #EuropeForCulture  #industrialheritage.

Acteur: Remco de Kluizenaar
Video: Jobbe Wijnen
Muziek: Ode an die Freude, L. von Beethoven

‘Serenade to Chimney’ is een initiatief van EFAITH, the European Federation of Associations of Industrial and Technical Heritage . www.industrialheritage.eu